Malzemeler
1 kase semizotu
1 tk tereyağ
1 y.k un (tepeleme degil)
1 yumurta
1 y.k yoğurt (tepeleme )
1 sarımsak
2 kupa soğuk su
1 kupa sıcak su
Biraz tuz ( isteğe bağlı)
Yoğurt, yumurta, un ve 2 kupa soğuk su ekledigim karışımını altı kapalı tencerede çırparak homojen hale getirdim. Ocagi yakarak
kaynayana kadar pişirdim. Kaynayinca icine minik minik doğradiğım semizotunu, rendelenmiş sarimsak, tereyağ ve sıcak su ekleyerek kısık ateşte semizotlari yumuşayana kadar pişirdim. Servis sırasında biraz tuz ekledim.
Otların cok pismesine gerek yok. Ne kadar az ısıya maruz kalırsa o kadar vitamin degeri yuksek olur.
Afiyet olsun
Semizotunu faydalarınıda şuraya iliştireyim. ⚬Omega 3 kaynağı yani bağışıklık güçlendirici.
⚬Kabızlık için faydalı ⚬Kalsiyum, demir magnezyum, ve C vitamininden zengin.
ℹ Iyi yikamalisiniz. Içerisinde çok toprak kalıyor.
Yorumlar
Yorum Gönder