2 çay bardağı buğday unu
*2 y.k. buğday unu*
1 çay bardağı yulaf unu
1 çay kaşığı karbonat
1 adet muz
2 ym.k. sulu yoğurt
2,5 ym.k. tereyağ(oda sıcaklığında)
Muz hariç tüm malzemeyi yoğurdum.
Muzu elimde parçalayarak karışıma ekledim. .
Muzdan dolayı hamur cıvıklaştı. Unun 2 kaşıklık kısmını bu aşamada kivam vermek için kullandım. Elime yapışmayan merdaneyle kolay açılan, kalıplara yapışmayan yumuşak bir kıvam oldu.
Fazla un eklememeye dikkat edelim.
Hamuru merdane yardımıyla açarak yuvarlak kurabiye kalibi ile keserek şekil verdim.
Borcam tepside 170° de önceden ısıtılmış fırında 25 dk pişirdim.
Denemenizi öneririm 😋
Yorumlar
Yorum Gönder