Yulaflı  kurabiye






2 çay bardağı buğday unu
*2 y.k. buğday unu*
1 çay bardağı yulaf unu
1 çay kaşığı karbonat
1 adet muz
2 ym.k. sulu yoğurt
2,5 ym.k. tereyağ(oda  sıcaklığında)

Muz hariç tüm malzemeyi yoğurdum.
Muzu elimde  parçalayarak karışıma ekledim. .

Muzdan dolayı hamur cıvıklaştı. Unun  2 kaşıklık kısmını bu aşamada kivam vermek için kullandım. Elime yapışmayan merdaneyle kolay açılan, kalıplara yapışmayan yumuşak  bir kıvam  oldu.
Fazla un eklememeye dikkat edelim.

Hamuru merdane yardımıyla açarak yuvarlak kurabiye kalibi ile keserek şekil verdim.
Borcam tepside  170° de önceden ısıtılmış fırında 25  dk pişirdim.
Denemenizi  öneririm 😋

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar