Köfteli erişteli çorba ( 8 ay ve üzeri)
Biz çok severek yiyoruz. Tabi üzerine bol pul biberli terayağ dökerek. Bu yetişkinler için yapılmalı tabi ki.
Bebekler acı ile tanışmak için daha çok bekleyecekler. 😄
Bu haliyle de bayıla bayıla yeniyor emin olun.Hem acı zararlı değil mi? Çocukları erken yaşta aci ile tanıştırmak ileride mide rahatsızlıklarına sebep oluyormuş.
Oğlum bu çorbayı içerken içindeki erişteler ve köfteler dikkatini çekiyor.
Köfteleri ağzında parçalamaktan keyif alıyor.
Neyse lafı çok uzatmadan tarifime geçiyorum.
Çorba için malzemeler
Köfte harcı için
1 yemek kaşığı kıyma
1 yemek kaşığı ince bulgur
1 küçük soğan
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı ekmek
Kimyon
Terbiyesi için
3 kaşık yoğurt
1 yemek kaşığı buğday unu
Su
Diğer malzemeler
2 yemek kaşığı erişte
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 büyük diş sarımsak
Su
1/2 çay kaşığı limon suyu
Nane
Kekik
Tuz
ℹBu malzemeler ile yarım kase köfte harcı elde ettim. Yaklaşık 30 tane köfte çıkıyor.
Bir tencereye 3 bardak soğuk su alın, içine sarımsak rendesi, 2 3 damla limon suyu ekleyerek kaynamaya bırakın.
Köfteye ekleyeceğiniz ince bulguru 1 yemek kaşığı sıcak suda 5 dakika demlenmeye bırakın.
Suyunuz kayarken, köfteyi hazırlamak için tüm malzemeyi yoğurun.
15 20 dakika kadar dolapta bekletin. Dolaptan çıkardığınızda nohut büyüklüğünde yassı minik minik köfteler hazırlayın .
Bir tabağa 1 kaşık un alın , köfteleri üzerine ekleyin. Tabağı sallayarak köfteleri iyice unlayın.
(Köfteler bembeyaz oluyor)
Köfteleri tekrardan dolaba alın. 5 dakika kadar bekletin.
Köftelerinizi kaynayan suyun içerisine yavaş yavaş bırakın.
🏳Köfteler dağılmasın.
Köfteler pişerken siz çorbanın terbiyesini hazırlayın.
Yoğurt, un karışımını 2 bardak soğuk suda açın.
Köfteler 5 dakika kadar pişti.
Köftenin sıcak suyundan terbiyeye ekleyerek karıştırın.
Terbiyeyi yavaş yavaş karıştıra karıştıra tencereye ekleyin..
🏳Kofteler dağılmasın.Çok önemli 😄
O kadar çok köfte dedim ki . Kendimden sıkıldım. Siz sıkılmayin ama bu çorba harika
Mutlaka deneyin yedirin.
İçerisine erişteyi ekleyerek kaynayana kadar karıştırın.
🏳Erişte dibe yapışmasın. Bu da çok onemli😄
🏳Terbiye ılık olduğundan dolayı çorbanın ısısı düştü.
🏳Yoğurdun kesilmemesi için kaynayana kadar karıştırmak önemli.
Karıştırmaya devam edin.2 3 dakika içinde tekrar kaynar.
Suyu azaldı ise istediğiniz bir aşamada sıcak su ekleyebilirsiniz. Ama bence kıvamlı hali daha güzel oluyor.
Erişteler yumuşayana kadar kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirmeye devam edin.
Erişteler yumuşadığında tereyağ ekleyip altını kapatın.
Nane ve kekik ile servis edebilirsiniz.
1 yaş sonrası biraz tuz eklenebilir.
Bu tariften 3 kase çorba çıkıyor.
Yorumlar
Yorum Gönder